tiistai 20. tammikuuta 2015

Martoissa on arjen mahdollisuus – teemakausi jatkuu

Perusteet marttajärjestöön liittymiselle ja siinä toimimiselle vaihtelevat: yksi haluaa olla mukana käsityöharrastuksessa, toinen arvostaa loistavaa jäsenlehteä, kolmas on innokas kokki. Osalla meistä on takana sukupolvien marttaperinne ja osalla taas martat on uusi, erilainen harrastus. Meitä kaikkia yhdistää kuitenkin halu yhdessä oppimiseen, yhdessä vaikuttamiseen ja ennen kaikkea yhdessä tekemiseen.

Yhdistysten, marttapiirin ja marttaliiton vuoden 2015 toimintakalentereista näkyy taas se valtava into, jolla järjestössämme toimitaan. Marttatapahtumia maassamme lienee vuosittain noin kaksikymmentätuhatta, se tarkoittaa noin viittäkymmentä tapahtumaa vuoden jokaisena päivänä. Sähköisen tilastoinnin mukaan vuonna 2014 Varsinais-Suomen Martoissa on toiminut 4280 vapaaehtoista tehden 16700 tuntia vapaaehtoistyötä. Yhdessä tekemisen määrä on valtava.

Toisen tyttäreni lapsuudenystävä sai runsas vuosi sitten ihanan tyttövauvan.  Perheellä on kaikki hyvin, mutta he asuvat jonkin matkan päässä sukulaisistaan. Nuori äiti kertoi, miten etenkin vauvan ollessa ihan pieni, perheen isän ollessa töissä, äiti kaipaisi vaikka yhtä tuntia omaa aikaa, jolloin voisi käydä parturissa, jalkahoidossa tai vaan suihkussa omaksi virkistyksekseen. Olen pohtinut, olisiko meillä martoilla mahdollisuutta auttaa nuorta perhettä. Varmaan halukkaita lapsenhoitajia löytyisi.

Mannerheimin lastensuojeluliitolla on oma lapsenvahtipalvelu, SPR:llä ystävät, voisikohan meillä Martoilla olla työmuotona mummolainaamo?

Hyvää toimintavuotta toivottaen,


Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti