perjantai 9. maaliskuuta 2018


Ketterää toimintaa


Yrityksessä kuin yrityksessä on tärkeää, että prosessit ovat kunnossa.

Pulmaton on nuori, ketterä yritys, ja prosesseja hiotaan jatkuvasti. Olemme muuttaneet käytäntöjämme esim. palaverien ja kokousten  suhteen lievästi sanottuna moneen kertaan.

Välillä luovuimme sisäisistä palavereista kokonaan ja huomasimme, että sillä tavalla olimme ajautumassa kaaokseen. Kaikki touhusivat omiaan ja yhteinen tavoite katosi tai ainakin hämärtyi. Välillä kaikki osallistuivat kaikkiin palavereihin/kokoukseen ja se taas oli ajan tuhlaamista ja motivaation haaskaamista.

Tällä hetkellä seurustelemme Flowdock chattialustalla. Sen lisäksi kokoustamme seuraavasti
Palaverit (kesto alle 15 minuuttia)

Vapaamuotoisia palavereja pidetään tarvittaessa. Jos ne kestävät yli 15 minuuttia, ne eivät ole palavereja, vaan kokouksia ja silloin ne pitää dokumentoida.

Kokoukset (kesto 15 minuuttia – 2 tuntia)


Perjantaisin, viikon päättyessä (tai uuden alkaessa)  meillä on neljän  hengen projektikokous, jossa määritellään työt ja tavoitteet tulevalle viikolle. Samalla käydään läpi kuluneen viikon saavutukset ja saadaan kokonaiskäsitys projektien tilanteesta ja niiden aikataulussa pysymisestä.

Dokumentointi suoritetaan työseurantaamme Jiraan.


Johtoryhmätapaamiset (kesto yli 3 tuntia)


Kerran kuukaudessa meillä on johtoryhmäpäivä, jossa käsitellään firman kokonaistilanne talouden, töiden, markkinoinnin, uusien asiakkaiden, projektien, tuotekehityksen ym. suhteen.

Tärkeintä johtoryhmäpäivässä on ideointi ja tulevaisuuden suunnittelu.

Työskentelyvälineet saattavat vaihdella, mutta jokaiselle johtoryhmätapaamiselle on esityslista ja siitä tehdään pöytäkirja.

Asiakas

Asiakaspalaverit ja –kokoukset pyritään pitämään enimmäkseen Skypeä tai TeamVieweriä käyttäen.  Henkilökohtaisen tason tapaamisia tarvitaan lähinnä projektia aloitettaessa. Asiakasyhteydenpidossa käytämme myös Slack-keskustelualustaa.

Tämä valikoima tuntuu hyvältä tällä hetkellä, katsotaan miten tilanne muuttuu tulevaisuudessa.

P.S. Tätä tekstiä on ollut vaikea saada julkaistua, koska käytännöt ovat aina vaihtuneet, kun olen saanut ne kirjattua :)

Tälläisia mietteitä työviikon päätteeksi

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti