torstai 18. helmikuuta 2021

Muutanpa tämän blogini luonnetta hieman ja  ryhdyn kirjoittelemaan muistiin omia reseptejäni muiden postausten sekaan. Näin reseptit ovat jossain tallessa mahdollista myöhempää käyttöä varten. 

Aloitan kylmiin talvipäiviin (tai lämpimiin kesäiltoihin) sopivalla suosikkiruoalla. Matkustamme melko paljon ja matkoillamme pääsemme tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin. Matkallamme Jamaikan Luceaan ihastuimme valtavasti paikalliseen lihapataan. Suomesta on ollut vaikea löytää ruokaan sopivaa mausteseosta ja omilla sekoituksillamme emme ole oikeaa makua tavoittaneet. Voitte uskoa, että innostuksemme oli melkoinen, kun viime syksynä löysimme Jerk Pork rub mausteseoksen paikallisesta Laitilan K-Supermarketista. Mausteseos on turkulaisen Smoky Food Finlandin Miss Klose tuotemerkin alla valmistama ja myymä.

Jamaikalainen karjalanpaisti eli Jerk Pork suontakalaisittain

  • 700 g possun etuselkää tai lapaa
  • Miss Klose Jerk Rub mausteseosta
  • 1 kuivattu chili
  • 2 sipulia
  • 1/2 dl rommia (Jamaikalainen Appleton, mutta muukin merkki käy :D. 

Kuutioi liha ja sekoita siihen pussin ohjeen mukainen määrä mausteseosta (1-2 rkl) sekä pilkottu kuivattu chili. Anna maustua muutama tunti. Leikkaa sipuli lohkoiksi tai isoiksi paloiksi. Ruskista lihat valurautapadassa.  Lisää sipulit ja ruskista hieman.  Kaada joukkoon rommi, laita kansi päälle ja anna hautua kohtuullisella lämmöllä. Seuraa, että ei pääse kokonaan kuivumaan. Mitä pidempään haudutat, sen parempi lopputulos, Minimiaika on 2 h. 
Tarjoile riisin ja salaatin kanssa. Sopii myös esim. pitaleivän täytteeksi coleslawin kanssa.
On syytä huomata, että tämä ei siis ole mitenkään ortodoksinen Jerk Pork, mutta vähän sinne päin.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti