Varhaisperunaa uudella twistillä.
Uudet perunat ovat suurta herkkua ihan sellaisenaan, sipuli-voikastikkeen tai graavin kalan kanssa. Mutta vahva, grillimaustettu liha vaatii rinnalleen vähän voimakkaampia makuja. Suosittelen kokeilemaan tätä Kauppalehdestä kopioitua ohjetta.
Rakuuna-pähkinäperunat
1 kg uusia perunointa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sormisuolaa
Kastike
kourallinen rakuunanlehtiä
vajaa kourallinen maapähkiöitä
0,5 dl oliviiöljyä
0,5 dl sitruunamehua
chililastuja (oman maun mukaan, joko ripaus tai vähän enemmän)
1tl savupaprikaa
ripaus suolaa
vajaa kourallinen maapähkiöitä
0,5 dl oliviiöljyä
0,5 dl sitruunamehua
chililastuja (oman maun mukaan, joko ripaus tai vähän enemmän)
1tl savupaprikaa
ripaus suolaa
Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla.
Hienonna rakuunanlehdet ja maapähkinät.
Yhdistä kastikeaineet.
Grillaa perunoita kuumassa grillissä 10-15 minuuttia.
Puolita perunat, laita kulhoon ja sekoita kastike joukkoon.
Nauti grillatun lihan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti