tiistai 16. helmikuuta 2021

Ihana talvi 

Uusi marttailuvuosi on taas alkanut. Tämän vuoden teema on kohtuullisuus. Itse tekeminen, kotitarveviljely ja kierrätys on ollut ja on edelleen meille martoille ominasta. Tästä lähtökohdasta katsottuna meidän luulisi olevan helppo tehdä tekoja, joilla yksi maapallo saadaan riittämään myös lastemme lastenlapsille.  

Monia kuitenkin ahdistaa. Ei kannata ahdistua, vaan toimia. Helsingin Sanomien toimittaja Antti Tiainen ehdottaa: ”Perusajatus on, että keskittyy vain yhteen ja mahdollisimman konkreettiseen elämäntapamuutokseen kerrallaan. Omien elämäntapojen ekologisuuden lähtötasolla ei ole väliä.  Jokainen aloittaa jostain, ja tärkeintä on suunta.”  

Käyttökelpoisten tavaroiden tarjoaminen FB roskalavaryhmään jäteaseman sijaan oli tapa, jota itse nyt vasta huomasin kokeilla. Ihan helppoa, kun vaan saa toimeksi. Näin meillä vuosien ajan pölyä kerännyt kosketinsoitin pääsi 7-vuotiaan soittajanalun kovaan käyttöön. Mikä olisi sinulle sopiva, hyvältä tuntuva tapa?   

Marttatoiminta jatkuu ainakin toistaiseksi pienryhmissä ja verkossa. Osallistuisin mielelläni kutsuttuna yhdistysten Teams-, Meet, Zoom- tai muihin etämarttailtoihin.  Voisin muutaman sanan marttailusta sanoa tai sitten olla vaan kuunteluoppilaana. Lupaan osallistua ainakin kymmeneen kalenteriini sopivaan etätapaamiseen kevään aikana. Laittakaahan viestiä tulemaan sähköpostilla tiina@pulmaton.fi.

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun ystävä häll’ on myötä, kirjoitti  Eino Leino

Loistavan talvisään innoittamana haastan kaikki martat ylös, ulos ja hiihtämään. Jos terveenä olemme, voimme hiihtää yhdessä ainakin yhden marttaystävän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti