maanantai 25. tammikuuta 2016

Marttavuoden 2016 aluksi

Vuosi 2015 jää muistiin Euroopan pakolaiskriisistä ja suuresta turvapaikanhakijoiden määrästä, joita Suomessakin rekisteröitiin yli 32000.  Turvapaikanhakijoiden arjessa myös me martat voimme osaltamme auttaa. Parasta, mitä me voimme antaa, on tuttu kotitalousneuvontamme, jota annamme sekä asiantuntijoidemme että vapaaehtoisten voimin. Vapaaehtoisten osalta kyse on mahdollisuudesta myönteiseen vuorovaikutukseen ja yhdessä olemiseen. Voimme valmistaa ruokaa yhdessä, tutustua uusiin ihmisiin, ruokakulttuureihin ja makuihin. Tätä mahdollisuutta kannustan käyttämään hyväksi. Muistattehan, että Martat auttaa -sivuillamme on ohjeita siitä, mitä käytännössä voimme tehdä.

Järjestötoiminnassamme vuoden 2015 suuri ponnistus oli Satakunnan ja Varsinais-Suomen marttapiirien yhdistyminen. Aika oli meille juuri nyt otollinen. Alkaneena vuonna meillä on paljon tekemistä, uudelleen organisointia ja toimintatapojen yhdenmukaistamista, mutta yhdessä olemme enemmän. Toimintaa on todella paljon. Kaikki martat, yhdistyksen toiminta-alueesta riippumatta, voivat oman kiinnostuksensa mukaan osallistua piirin tapahtumiin, olivat ne sitten merkittyinä kumpaan tahansa, Varsinais-Suomen tai Satakunnan alueen tapahtumakalenteriin. Ensimmäinen suuri tapahtumamme on 30.1. Laitilassa, kotipaikkakunnallani, järjestettävä järjestöseminaari. Toivotan kaikkien marttayhdistysten hallitukset tervetulleiksi mukaan verkostoitumaan, virkistymään ja oppimaan uutta.

Viime vuosi oli ensimmäinen, jolloin piirissämme oli käytössä yhden kokouksen säännöt ja syyskokouksen sijaan järjestimme lokakuussa Marttafestarit Mynämäellä. Hyvin onnistuneessa tapahtumassa parasta oli innostunut marttahenki. Mieleeni jäivät erityisesti Mikaelin toimintaryhmän rusetit, joissa marttaruutumme oli saanut uuden, upean ilmenemismuodon. Vuoden 2016 marttafestarit pidetään 29.10.. Piirin hallituksen  markkinointityöryhmä aloittaa heti tammikuussa suunnittelutyön, jotta seuraavilla festareilla vallitsisi taas hyvä marttahenki, ja osallistujia olisi saman verran kuin kunnon jäähallikeikalla.

Tunnuslauseemmehan on ”Elämä on parasta itse tehtynä”. En ole kummoinenkaan ennustaja, mutta kristallipalloon katsomatta voin sanoa, että yhdistyksissä tehdään alkaneenakin vuonna paljon hyvää  marttatyötä. Kaikkien piirimme marttayhdistysten toiminta vuonna 2016 tulee olemaan monipuolista ja jäsenistön toiveiden mukaista. On pop-up tapahtumia, kotivaraa, yrttejä, Swazimaata, tulppaanimatkaa, sienisilmän verryttelyä, kässäilyä ja paljon muuta. Meillä martoilla, arjen asiantuntijoilla, riittää kokemista ja  tekemistä.


Voimia ja innostusta toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti